Змінено порядок отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем

10 апр, 13:19

На семінарі для платників податків заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський зазначив, що наказом ДФС України від 14 лютого 2015р. № 85 до Порядку отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями внесені зміни, а саме: довідка про наявність у місцях торгівлі реєстраторів розрахункових операцій (книг обліку розрахункових операцій), не потрібна.
Для отримання ліцензії платники мають надати:
- заяву;
- платіжне доручення з відміткою банку;
- документ, що посвідчує особу (для фізичних осіб);
- довіреність, що уповноважує представника заявника на отримання ліцензії.
Згідно із ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ - 500 гривень.
Володимир Малиновський звернув увагу, що з початку року Нікопольською ОДПІ видано понад 230 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.
На завершення посадовець нагадав , що прийом документів для оформлення ліцензій та видача ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами здійснюється в Центрі обслуговування платників податків Нікопольської ОДПІ за адресою: м. Нікополь, пр. Трубників,27 ,І поверх, зал № 2. Консультації можна отримати за телефоном 4-54-29, або в залі № 3.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/193350.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua