В Україні ввели в обіг ще одну монету на честь ЗСУ - присвячену територіальній обороні

04 окт, 09:45

В Україні ввели в обіг ще одну монету на честь ЗСУ - присвячену Силам територіальної оборони. Вона буде обіговою, повідомляє УНН з посиланням на інформацію НБУ.

Цитата

"Сьогодні вводиться в обіг нова обігова пам’ятна монета "Сили територіальної оборони Збройних Сил України". Понад сто тисяч українців стало до лав ТрО. Ось уже 222-й день вони тримають стрій та захищають Україну як справжні воїни", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У НБУ навели кілька фактів про нову монету:

Обігова пам’ятна монета “Сили територіальної оборони Збройних Сил України” номіналом 10 гривень продовжує серію "Збройні Сили України". На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: "Готові до спротиву".
Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.
Тираж монети – 10 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук – сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів).

Довідково

У першу неділю жовтня в Україні відзначають День територіальної оборони.

Юлія Шрамко
 
Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265752.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua