Початок посівної: Аграрії України активно займаються вирощуванням гречки

22 апр, 13:00

Українські аграрії активно зайнялися весняним посівом. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, станом на 19 квітня на контрольованій території України вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.

Це включає такі культури, як кукурудза, ячмінь, пшениця, горох та вівсо. Серед них особливо активно проводиться посів пшениці та ячменю.

На Київщині, Миколаївщині, Одещині, Хмельниччині, Херсонщині і Чернігівщині вже розпочали сівбу гречки та проса, що свідчить про широкий спектр сільськогосподарських робіт у різних регіонах країни.

За даними МінАПК, за останній тиждень аграрії посіяли 792,6 тис. га зернових та зернобобових культур. Цей показник свідчить про інтенсивність робіт у сільському господарстві та прагнення аграріїв максимально використовувати погодні умови.

Найбільший обсяг посіву зафіксовано в областях, які славляться своєю сільськогосподарською продуктивністю. Наприклад, на Київщині, Тернопільщині, Хмельницькій, Житомирській та Вінницькій областях.

Окрім цього, вже посіяно понад 1,3 млн га соняшнику та 223,7 тис. га цукрових буряків. Деякі області вже завершили сівбу ранніх сортів цукрового буряка, що свідчить про високий темп робіт у цьому сезоні.

Серед інших культур, на які звертають увагу, є соя, яку сіють у 15 областях, а також гречка та просо, які ростуть на польових ділянках у Київщині, Миколаївщині, Одещині, Хмельниччині, Херсонщині і Чернігівщині.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276899.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua