Потенціал України для виробництва біометану: нові можливості на енергетичному ринку

24 апр, 13:00

Голова "Групи Нафтогаз" Олексій Чернишов на першому українському форумі з біометану в Києві висловив думку, що Україна має значний потенціал у виробництві цього виду газу, який може досягти понад 20 мільярдів кубічних метрів на рік, зазначається на сайті компанії.

Цей потенціал відкриває для України перспективу стати важливим гравцем на енергетичному ринку Європи, додав Чернишов.

В Україні вже повністю забезпечують свої потреби у природному газі, але біометан може стати не лише альтернативним джерелом енергії, але й важливим елементом експортного потенціалу країни.

"Нафтогаз" планує активно залучатися до розвитку біометанового сектора, використовувати свої системи для транспортування та зберігання газу, а також викуповувати вироблений біометан.

"Ми також готові використовувати та надавати свої системи транспортування та зберігання газу. І, безумовно, Нафтогаз декларує свою амбіцію з викупу того обʼєму біометану, який сьогодні може бути вироблений в Україні", – наголосив Чернишов.

У "Нафтогазі" вважають, що найперспективнішими для біогазової галузі є Київська, Вінницька, Полтавська та Черкаська області, де можуть бути запроваджені ефективні проекти з виробництва біометану.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276928.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua